Έως 31 Δεκεμβρίου τα Δωρεάν Rapid Test από το Δήμο, στο Κ.Υ. Νεάπολης.

702

Παράταση έως 31 Δεκεμβρίου των ΔΩΡΕΑΝ RAPID TEST ανίχνευσης κορωνοϊού στο Κ.Υ. Νεάπολης. Έχει προηγηθεί ο εφοδιασμός από τον Δήμο Μονεμβασίας του Νοσοκομείου Μολάων και του Κ.Υ. Νεάπολης με Rapid Test, προκειμένου να γίνονται εύκολα και δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση αυτή έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες στη Μαθητική Εστία από κλιμάκιο του Νοσοκομείου Μολάων και στη Νεάπολη στο Κέντρο Υγείας.

 

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας είχε εκδώσει στην αρχή της δράσης την ακόλουθη ανακοίνωση:


Ως Δήμαρχος του Δήμου Μονεμβασίας, για  λόγους πρόληψης και προστασίας της υγείας του πληθυσμού και προκειμένου να αποφευχθεί διασπορά της νόσου COVID-19 στον  Δήμο Μονεμβασίας εν’ όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με την αναμενόμενη «επανένωση οικογενειών» και τις επιστροφές στον τόπο καταγωγής τους, φοιτητών, στρατευσίμων και νέων εργαζομένων από επιβαρυμένες με τη νόσο COVID-19 περιοχές και μετά από συνεργασία με τους υπεύθυνους φορείς του Δήμου μας, απευθύνω την παρακάτω παράκληση-έκκληση-σύσταση προς τους ανωτέρω και γενικά προς όλους τους δημότες:

Ο Δήμος Μονεμβασίας με τις προσπάθειες ΟΛΩΝ έχει καταφέρει να βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο όσον αφορά την διασπορά της νόσου COVID-19. Προκειμένου να διασφαλιστεί το καλό επίπεδο υγείας στον Δήμο μας και για την προστασία όλων μας, έρχομαι να κάνω έκκληση προς αυτούς που πρόκειται να μετακινηθούν στον τόπο καταγωγής τους:

  • Να προσπαθήσετε να κρατήσετε για 7 ημέρες, τουλάχιστον, πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι σας με μεγάλη υπευθυνότητα τα μέτρα προστασίας αποφεύγοντας άσκοπες μετακινήσεις-συγκεντρώσεις-παρέες.
  • Να αναβάλλετε το ταξίδι σας αν παρουσιάσετε συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα, δυσκολία στην αναπνοή, κοιλιακά άλγη, εμέτους και διάρροιες.
  • Να φοράτε τη μάσκα προστασίας καθ΄ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας, ως και στους χώρους προσέλευσης και αναμονής ταξιδιωτών, αποφεύγοντας τον συνωστισμό.
  • Να χρησιμοποιείτε αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα ή μαντηλάκια σε όλες τις δραστηριότητές σας στη διάρκεια του ταξιδιού.
  • Να παρακολουθήσετε προσεκτικά την υγεία σας, παραμένοντας σε διακριτική απομόνωση από τους δικούς σας για 4 ημέρες από την επιστροφή σας και μετά, εφόσον δεν υπάρχει κανένα σύμπτωμα στην υγεία σας, να επικοινωνήσετε με τα άτομα που είχατε στενές σχέσεις ή επαφές πριν από την αναχώρησή σας και να ενημερωθείτε για την εμφάνιση οποιουδήποτε συμπτώματος σε αυτούς.

ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΤΕ ΣΕ ΔΩΡΕΑΝ RAPID TEST ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΟ Κ.Υ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ.

Κλείνοντας, θα ήθελα να επιστήσω την  προσοχή σε όλους μας να κρατήσουμε αυστηρά μια πολύ μικρή σταθερή ομάδα συγγενών και φίλων που θα επιλέξουμε να γιορτάσουμε σε στενό οικογενειακό κύκλο τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Πρέπει να φοράμε τις μάσκες μας, να αποφεύγουμε τις μη απαραίτητες συναντήσεις με ανθρώπους που δεν μένουμε στην ίδια στέγη, να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους, τις οικογένειες και τους γνωστούς μας.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ…
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ  ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ