Δελτίο Τύπου για Παράτυπους Μετανάστες

200

Την 14η Νοεμβρίου 2021 εντοπίστηκαν από την Λιμενική Αρχή Νεάπολης, αποβιβασθέντες  από ιστιοφόρο σκάφος πλησίον της  θέσης Αγία Μαρίνα Τ.Κ. Αγ. Νικολάου,  71 παράτυποι μετανάστες.  Η εθνικότητα τους ήταν Αφγανοί, Σύριοι, Ιρακινοί και Ιρανοί, μεταξύ αυτών οι 26 ήταν ανήλικοι όλοι καλά στην υγεία τους.

Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε ο Δήμος Μονεμβασίας συνέδραμε στην μεταφορά τους από την περιοχή της Αγίας  Μαρίνας στην Νεάπολη, στο ανενεργό αναψυκτήριο ‘’ΚΑΡΝΑΓΙΟ΄΄ όπου αρχικά  έγινε έλεγχος με RAPIDTEST για κορωνοϊό  με αρνητικά αποτελέσματα, και στην συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία καταγραφής τους.

Μετά την ταυτοποίηση τους μεταφέρθηκαν σε αίθουσες στο ισόγειο του Γυμνασίου Νεάπολης όπου παρέμειναν για 9 ημέρες, μέχρι και το απόγευμα της 22-11-2021 όπου και αναχώρησαν με  συνοδεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους με μέριμνα του Δήμου Μονεμβασίας,  διατέθηκε φαγητό, ρούχα, κουβέρτες, και   ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη από τους Ιατρούς του κέντρου Υγείας Νεάπολης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν με την προσφορά τους  με οποιοδήποτε τρόπο( παρέχοντας τρόφιμα, ρούχα, κουβέρτες κ.α.) καθώς και  των Δημοτών και επαγγελματιών της Νεάπολης που συνέβαλαν στην διαδικασία παρασκευής και διανομής του φαγητού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε επίσης τον εφημέριο π. Αρώνη Παναγιώτη για την μεγάλη βοήθεια του, καθώς και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Νεάπολης κ. Μιχαλέτο Ιωάννη, τους Ιατρούς και το προσωπικό για την  άμεση ανταπόκρισή τους.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνδρομή του προσωπικού του Α.Τ. Νεάπολης και του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, όπου με υποδειγματικό τρόπο διεκπεραίωσαν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την παραμονή και την μεταγωγή  των μεταναστών.

Ο Δήμος Μονεμβασίας και οι δημότες του, ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη αυτών των ανθρώπων δείχνοντας  τον ανθρωπιστικό τους χαρακτήρα, την αλληλεγγύη  και τον σεβασμό στον συνάνθρωπό τους.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

 

Έγγραφο Δελτίο Τύπου