Εκπαίδευση πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες από το Δήμο Μονεμβασίας

589

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδραστική εκδήλωση «Δωρεάν εκπαίδευση πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση», που πραγματοποίησε ο Δήμος Μονεμβασίας, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, στους Μολάους και στη Νεάπολη αντίστοιχα, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.).

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον δημότες, μεταξύ των οποίων πολλά νέα άτομα, που  είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, για θεματικές ενότητες όπως απεγκλωβισμός από αυτοκίνητο, κάταγμα-εξάρθρωση-διάστρεμμα, έγκαυμα, ξένο σώμα στο λάρυγγα, πνιγμός από θαλασσινό νερό, στηθάγχη-έμφραγμα, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλεργίες, βαριά λιποθυμία, δηλητηρίαση από κατάχρηση ουσιών, μέθη, επιληψία, αιμορραγία, ρινορραγία, διάσειση, πτώση από άγνωστα αίτια και Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συμμετοχή των δημοτών στη συγκεκριμένη δράση και επεσήμανε  τη μεγάλη σημασία που έχουν ανάλογα προγράμματα στην καθημερινή μας ζωή. Επίσης ευχαρίστησε τους διασώστες της ΕΔΟΚ και όλους όσους, με οποιοδήποτε τρόπο, βοήθησαν στη πραγματοποίηση της Εκδήλωσης.