Επείγουσα ανακοίνωση διαχείρισης νερού ενόψει παρατεταμένου καύσωνα

454

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης με μήνυμά του ενόψει του μεγάλου καύσωνα που προβλέπεται να επικρατήσει στο επόμενο διάστημα, αναφέρει τα εξής:

”Τις επόμενες ημέρες προβλέπεται ισχυρός καύσωνας και με μεγάλη διάρκεια, ο οποίος θα δοκιμάσει τις αντοχές μας.

Τονίζουμε για μια ακόμη φορά την ανάγκη για εξοικονόμηση νερού και την εξάλειψη της σπατάλης που παρατηρείται σε όλες σχεδόν τις Κοινότητες.

Υπενθυμίζω ότι το νερό από το δημοτικό δίκτυο παρέχεται μόνο για ύδρευση.

Απαγορεύεται η χρήση του για άρδευση κηπευτικών και άλλων καλλιεργειών, ελιάς κλπ.

Επίσης δεν πρέπει να σπαταλάται για πλύσιμο βεραντών, αυλών, αυτοκινήτων κ.λ.π., ειδικά αυτή την περίοδο.

Οι Πρόεδροι με τους Τοπικούς Συμβούλους σε συνεργασία με τους Αντιδημάρχους, να οργανώσουν κλιμάκιο, το οποίο να περιοδεύσει στο χωριό, να ενημερώσει ξανά και να επιστήσει την προσοχή των δημοτών για την κατανάλωση του νερού.

Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, ο Δήμος είναι ιδιαίτερα ελλειμματικός σε νερό και κάθε χρόνο προβαίνει σε ανόρυξη νέων γεωτρήσεων και κατασκευή νέων δικτύων και δεξαμενών, προκειμένου να καλύψει τις απαραίτητες ποσότητες για ύδρευση σε 38 κοινότητες και 57 οικισμούς!

Τα υδρολογικά έτη γίνονται όλο και χειρότερα με την πάροδο των χρόνων και οι γεωτρήσεις φτάνουν όλο και σε μεγαλύτερα βάθη, έως ότου πλέον δεν θα υπάρχει νερό ή θα είναι υφάλμυρο λόγω της διείσδυσης της θάλασσας”.

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Δείτε το μήνυμα Δημάρχου.