Επιχείρηση Απομάκρυνσης Ανευρεθέντων Πυρομαχικών σε Θαλάσσιο Χώρο Μονεμβασίας

172

Δελτίο Τύπου – Ευρεία Ενημέρωση Κοινού


Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μονεμβασίας ενημερώνει το κοινό ότι ομάδα του πολεμικού Ναυτικού  (Δ.Υ.Κ.) θα εκτελεί εργασίες  για την απομάκρυνση ανευρεθέντων πυρομαχικών εντός θαλάσσιας ζώνης στην βόρεια προβλήτα Μονεμβασίας, σύμφωνα με την  προγραμματισμένη  Δ’ φάση της επιχείρησης.

Η προγραμματισμένη επιχείρηση θα διεξαχθεί από την Δευτέρα 24-4-2023 έως και την Τετάρτη 31-5-2023

Με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών αλλά και την διευκόλυνση της επιχείρησης αποφασίστηκαν από τους εμπλεκόμενους φορείς  ότι καθ’ όλη την διάρκεια της επιχείρησης και για όλες της ώρες της ημέρας θα απαγορεύεται η προσέγγιση, πρόσδεση, αγκυροβολία στην βόρεια προβλήτα και την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της  βόρειας προβλήτας Μονεμβασίας, αλλά και η πρόσβαση του κοινού δια ξηράς  καθ’ όλο το μήκος της  προβλήτας.

Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και καλούμε τους Δημότες και επισκέπτες της περιοχής Μονεμβασίας, να ακολουθούν όπως σε κάθε ανάλογη περίπτωση, τις οδηγίες των αρχών.

Υπηρεσία μας θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση της, για τυχόν επιπλέον μέτρα ασφάλειας αν απαιτηθούν κατά την εξέλιξη της επιχείρησης.