Η κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου στην πόλη της Νεάπολης γίνεται πραγματικότητα

1244

Ο Δήμος Μονεμβασίας πληροφορεί τους δημότες του και ιδιαίτερα τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Βοιών, ότι υπογράφηκε από το Δήμαρχο Μονεμβασίας και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΔΟΜΗΚΑΤ ΕΕ (Β. ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ)», η σύμβαση για την Ανέγερση Κλειστού Γυμναστηρίου (Γυμνασίου – Γ.Ε.Λ Νεάπολης, 1ου ΕΠΑ.Λ) στη Νεάπολη του Δήμου Μονεμβασίας, συνολικού προϋπολογισμού 829.974,65€, το οποίο χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου  από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε 2018) της Σ.Α.Ε.Π 026 Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σε οικόπεδο που αγόρασε ο Δήμος Μονεμβασίας εμβαδού 7.836,02 μ2, που βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης της Κοινότητας Νεάπολης, το οποίο γειτνιάζει νοτιοδυτικά με το Γυμνάσιο, το Γενικό Λύκειο και το 1ο ΕΠΑΛ Βοιών αντίστοιχα, θα ανεγερθεί κλειστό γυμναστήριο συνολικού εμβαδού 992,33 μ2 με εμβαδό υπογείου 33,17 μ2, εμβαδό ορόφου 175,58 μ2 και ισογείου 783,58 μ2, το οποίο θα περιλαμβάνει χώρο αθλοπαιδιών, χώρους υποδοχής – κίνησης, αποθήκες, γραφεία γυμναστών και ιατρού, κυλικείο, αποδυτήρια, WC και βοηθητικούς χώρους.  Επίσης θα πραγματοποιηθεί και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Η ανέγερση του κλειστού γυμναστηρίου θα καλύψει τόσο τις ανάγκες εκγύμνασης των μαθητών των σχολείων και της διεξαγωγής αγώνων καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, όσο και την διεξαγωγή ομιλιών και ποικίλων πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων στη Δ.Ε. Βοιών.

Ο Δήμαρχος
Ηρακλής Τριχείλης