Πολλοί μαζί μπορούν πολλά! Ένα ακόμα αναπηρικό αμαξίδιο στο Δήμο Μονεμβασίας

870

Με το σύνθημα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και με θέμα ”ενημερώνομαι – ανακυκλώνω -σκέφτομαι το συνάνθρωπο” το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Μονεμβασίας ξεκίνησε πριν από ένα περίπου χρόνο τη συλλογή πλαστικών καπακιών για την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου.
Το πρόγραμμα έγινε στην πάροδο του χρόνου δίκτυο για τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης κι είχε θεαματική συμμετοχή από τα σχολεία του Δήμου Μονεμβασίας.
Στην εκστρατεία συλλογής καπακιών μπήκαν πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, εμπορικά καταστήματα, ξενοδοχεία και εστιατόρια της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας, καθώς και πλήθος εθελοντών που συνέδραμαν στην ενίσχυση του δικτύου, το οποίο πέρα από την ανακύκλωση, τον εθελοντισμό, την προσφορά στο συνάνθρωπο, την ευαισθητοποίησή μας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες, μας έδωσε τη χαρά να παραχωρήσουμε το πρώτο αναπηρικό αμαξίδιο που εξασφαλίσαμε, σε συνδημότη μας με αναπηρία.
Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 σε ένα φορτηγό αυτοκίνητο του Δήμου Μονεμβασίας φορτώθηκαν 2.360 κιλά καπάκια (1.080.000 χιλιάδες καπάκια περίπου), τα οποία μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας περισυλλογής ανακυκλώσιμων υλικών Κουζής Δημήτριος με έδρα την Καλαμάτα.
Σε λίγες μέρες θα λάβουμε ένα ακόμα αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο θα διαθέσουμε σε κάποιο συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη.
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου, σας ευχαριστούμε όλους μαζί και τον καθένα χωριστά για τη βοήθειά σας.
Για άλλη μια φορά αποδείξατε «ότι πολλοί μαζί μπορούν πολλά».
Παίρνουμε δύναμη και συνεχίζουμε….
Μην ξεχνάς, λοιπόν, το καπάκι να κρατάς !!!!!
Χώροι συλλογής: Έδρες δημοτικών ενοτήτων

Η Πρόεδρος του Ν.Π. Δήμου Μονεμβασίας

Παναγιώτα Αλειφέρη