Πρόσφατες συναντήσεις Δημάρχου Μονεμβασίας με Κυβερνητικούς και Υπηρεσιακούς παράγοντες.

820

Από το Γραφείου Δημάρχου Μονεμβασίας, εκδόθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου σχετικά με τις πρόσφατες πραγματοποιηθείσες συναντήσεις και επαφές με Κυβερνητικούς και Υπηρεσιακούς παράγοντες:

” Μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας επίλυσης του θέματος της εγκατάστασης των Ανεμογεννητριών στη Χερσόνησο του Μαλέα, καθώς και άλλων θεμάτων, έκανα στην Αθήνα συναντήσεις με τους παρακάτω θεσμικούς φορείς:

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 συναντήθηκα στην Αθήνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κο Χατζηδάκη για το θέμα των αδειών παραγωγής Αιολικών Πάρκων στην Δ.Ε. Βοιών, Χερσόνησο του Μαλέα, παρόντος του βουλευτή κου Δαβάκη. Του εξήγησα πάνω στο χάρτη όπου είχαμε αποτυπώσει τα Αιολικά Πάρκα και τους οικισμούς, γιατί δεν πρέπει να τοποθετηθούν εκεί ανεμογεννήτριες. Συμφώνησε στο ότι ο Δήμος έχει ήδη τοποθετημένο ένα μεγάλο αριθμό και θα ήταν καταστροφικό να τοποθετηθούν και άλλες κατά μήκος της κορυφογραμμής και υποσχέθηκε ότι θα διερευνήσει το θέμα, επικοινωνώντας με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 συναντήθηκα στο Μαξίμου με τον Υπουργό Επικρατείας κο Γεραπετρίτη ξανά για το θέμα των αδειών παραγωγής των Α/Π στη Χερσόνησο του Μαλέα, παρόντος του βουλευτή Λακωνίας κου Δαβάκη.

Του εξήγησα πως έχει η υπόθεση και του κατέθεσα δύο χάρτες που απεικονίζουν την υπερβολή και το τραγικό της κατάστασης, μου είπε ότι ξέρει την περιοχή και συμφώνησε με τις θέσεις μας, κράτησε τα στοιχεία και δεσμεύθηκε να επικοινωνήσει με την ΡΑΕ και να με ενημερώσει.

Την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020 συναντήθηκα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κο Οικονόμου, στον οποίο έθεσα το θέμα των αδειών παραγωγής για τα αιολικά πάρκα που έδωσε η ΡΑΕ στη χερσόνησο του Μαλέα και του εξέθεσα τις θέσεις μας γιατί δε πρέπει να τοποθετηθούν, κάτι που αντελήφθη, συζητήσαμε για το Ειδικό Χωροταξικό για τις ΑΠΕ και του ζήτησα κατά την αναθεώρησή του να προβλεφθεί να έχουν λόγο και οι Δήμοι και συμφώνησε. Επίσης συζητήσαμε και για τα ΣΧ.Ο.Ο.Α.Π. και τα Γ.Π.Σ.

Την ίδια ημέρα συναντήθηκα με τον Υπουργό εσωτερικών κο Θεοδωρικάκο και του έθεσα το θέμα της ένταξης του έργου του Τουριστικού Περιπτέρου Μονεμβασίας, όταν ανοίξει ξανά το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και κάναμε μία γενικότερη συζήτηση για τα θέματα των ΟΤΑ.

Επίσης συναντήθηκα με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης υπεύθυνο για έργα ΕΣΠΑ κο Μπαγκινέτα, στον οποίο έθεσα το θέμα της αλλαγής του τρόπου άρδευσης σε στάγδην, το θέμα της αύξησης της χρηματοδότησης του προγράμματος LEADER για τις ιδιωτικές επενδύσεις στην Αναπτυξιακή Εταιρεία των Δήμων Πάρνωνα, καθώς και συζητήσαμε και άλλα θέματα για τα προβλήματα των αγροτών.”

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ