Τελεφερίκ για την άνω πόλη του κάστρου Μονεμβασίας

4476

Την Παρασκευή 15 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο Μονεμβασίας συνάντηση εργασίας στα πλαίσια εκπόνησης της μελέτης για την κατασκευή τελεφερίκ που θα συνδέει το χώρο έξω από την κεντρική πύλη της Κάτω Πόλης με την Άνω Πόλη, έργο που θα επιτρέψει την προσβασιμότητα σε πολλές ομάδες συνανθρώπων μας Έλληνες και ξένους που μέχρι τώρα τους ήταν δύσκολο ή και απαγορευτικό να επισκεφθούν την Άνω Πόλη με άνεση και ασφάλεια. Εκτός αυτού θα διευκολυνθεί και η μεταφορά υλικών των τόσο αναγκαίων για τις εργασίες αναστήλωσης.

Η μελέτη εκπονείται με προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Μονεμβασίας και της Αναπτυξιακής ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΕ.

      Στη συνάντηση συμμετείχαν: Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας οι αρχαιολόγοι Δανάη Χαραλάμπους, Γιώτα Σκάγκου και η αρχιτέκτων Ντίνα Ντουβή και από την ομάδα μελετητών οι Ανδρέας Αντωνόπουλος  που ήταν και ο τεχνικός σύμβουλος για το έργο του αναβατορίου στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και ο αρχιτέκτων Παναγιώτης Προύσαλης.

Στην ομάδα συμβούλων της μελέτης συμμετέχουν και γνωστά ονόματα Ελλήνων και ξένων μελετητών, όπως ο ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ ΚΑΣΤΡΟ Dr Αρχιτέκτων Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ., Σύμβουλος ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Συγκοινωνιολόγος και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΟΥΣΑΛΗΣ Αρχιτέκτων AAD Columbia University μελετητής.

Η ομάδα μελετητών παρουσίασε τις δυο εναλλακτικές λύσεις για το τελεφερίκ (Α) σταθερής τροχιάς (Β) εναέριο, συμφωνήθηκε το περιεχόμενο της πρώτης φάσης μελέτης, η οποία θα υποβληθεί στις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για έγκριση χωροθέτησης και στη συνέχεια θα εκπονηθεί η οριστική μελέτη.

Δείτε το δελτίο τύπου