Τουριστικό περίπτερο Μονεμβασίας: ολοκλήρωση του έργου

584

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, αναφορικά με την πορεία υλοποίησης – ολοκλήρωσης του έργου που αφορά την Επανάχρηση – αξιοποίηση τουριστικού περιπτέρου στην Κοινότητα Μονεμβασίας, αναφέρει σε δελτίο τύπου τα εξής:

“Υπογράφηκε σήμερα  Πέμπτη  11.11.2021  στο Δημοτικό Κατάστημα, η σύμβαση για το έργο «Επανάχρηση – αξιοποίηση τουριστικού περιπτέρου στην Κοινότητα Μονεμβασίας» ποσού 2.473.489,19 € μεταξύ του Δημάρχου Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας Κ/Ξ ΥΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε-ΑΜΟΙΡΑΛΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.

Το έργο το οποίο είχε προϋπολογισμό μελέτης 2.852.508,34 €,  χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και αφορά  στην επέκταση του υφιστάμενου κτιρίου του οποίου η αποκατάσταση είχε χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με ποσό 2.120.000,00 €.

Με την παρούσα εργολαβία θα πραγματοποιηθεί επέκταση του υφιστάμενου διώροφου κτιρίου με τη δημιουργία τριών στατικών ανεξάρτητων τμημάτων  και συγκεκριμένα:

α) Τη δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων 362,5 τ.μ.,

β) Τη δημιουργία control room 79,8 τ.μ.,

γ) Αποθήκες-μηχανολογικές εγκαταστάσεις και w.c 181,25 τ.μ. και

δ) Χώρους στάθμευσης και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου.

Το κτίριο μετά την αποπεράτωση του έργου θα λειτουργήσει ως συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο, ενώ με την εγκατάσταση μόνιμης έκθεσης ερμηνείας ως μουσείο – εκθετήριο για τις ανάγκες τουριστικής προβολής της ευρύτερης περιοχής.

Το Τουριστικό Περίπτερο είναι έργο του διάσημου Έλληνα αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη, ο οποίος ως υπεύθυνος αρχιτεκτονικών μελετών του Ε.Ο.Τ, κατασκεύασε τα γνωστά Ξενοδοχεία «Ξενία», το περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το συγκρότημα που εξυπηρετεί το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου κ.α.

 Η παρέμβαση στο ιστορικό κτίριο – τοπόσημο της Κοινότητας Μονεμβασίας θα οδηγήσει στην αξιοποίηση και στην ανάδειξή του ως Τουριστικό κεφάλαιο της περιοχής.

              Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

           ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ”