Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας με τη συνεργασία του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, ολοκλήρωσε τους ιατρικούς ελέγχους σε πλήθος δημοτών.

920

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μονεμβασίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας και στο πλαίσιο του Προγράμματος « Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», πραγματοποίησε το 1ο Πρόγραμμα  πληθυσμιακού ελέγχου για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Το Πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 2 έως 27 Οκτωβρίου 2017 σε 4 σταθμούς της Ειδικής Κινητής Μονάδας στο Δήμο (Μολάοι, Παπαδιάνικα, Μονεμβασία και Νεάπολη) και εξετάστηκαν Δωρεάν 435 γυναίκες από όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Επιπλέον εξυπηρετήθηκαν από την Κινητή Μονάδα στο Δήμο μας, 10 γυναίκες από το Δήμο Ευρώτα στους Μολάους καθώς και 1 γυναίκα από το Δήμο Ελαφονήσου και 1 γυναίκα από το Δήμο Κυθήρων, στη Νεάπολη.

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης εκφράζει τις ευχαριστίες του στο Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας για την πολύτιμη συνεργασία, η οποία άρχισε με πρωτοβουλία του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου πριν από  2 μήνες, με προοπτική επανάληψης παρόμοιων ελέγχων αλλά και παρακολούθησης των γυναικών που θα χρειαστεί να υποβληθούν σε περαιτέρω έλεγχο. Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας πραγματοποιεί τα Προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου με την ευγενική χορηγία του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου και τη συμμετοχή έμπειρων και εξειδικευμένων επιστημόνων, τους οποίους επίσης ευχαριστούμε.

Ο Δήμος Μονεμβασίας στην προσπάθεια να βρίσκεται κοντά στους δημότες του, σε θέματα που έχουν σχέση με την Πρόληψη της Υγείας τους, θα συνεχίσει να αναζητά και να πραγματοποιεί τέτοιου είδους αξιόλογες και χρήσιμες συνεργασίες.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ