Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για την ανάδειξη προμηθευτή/αναδόχου για την εκτέλεση της προμήθειας τροφίμων

176

Προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο οικονομικό φορέα προς υποβολή οικονομικής προσφοράς για την ανάθεση της προμήθειας τροφίμων του Δήμου Μονεμβασίας και του Ν Ν.Π.Ι.Δ με την επωνυμία «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ» και διακριτικό τίτλο «Κ.Ε.Π.ΠΕ.Δ.Μ», που αναφέρονται στον Πίνακα (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I) που παρατίθεται στο τέλος της παρούσης, με κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει της τιμής ανά ομάδα/υποομάδα.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ:
-Προσφορές υποβάλλονται για μία ή περισσότερες ή και για όλες τις οποομάδες του προϋπολογισμού, για τη συνολική ωστόσο προκηρυχθείσα ποσότητα κάθε υποομάδος, όπως αυτές παρουσιάζονται στον ενδεικτικό προϋπολογισμό της μελέτης.
-Ο χρόνος για την ολοκλήρωση της παράδοσης του συνόλου της προμήθειας ορίζεται από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και έως την 28η/2/2023.
-Οι τιμές προσφοράς είναι σταθερές και αμετάβλητες καθ’ όλη τη διάρκεια της συμβατικής περιόδου και δεν υπόκειται για κανένα λόγο σε αναθεώρηση.
-Ειδικότερα το γάλα που θα διανέμεται στη Ρειχιά, έδρα της Δημοτικής Ενότητας Ζάρακα και λόγω του απομακρυσμένου χαρακτήρα της περιοχής από σημεία πώλησης/διανομής και της εξ αυτού αντικειμενικής αδυναμίας χορήγησής του σε ημερήσια βάση, γίνεται δεκτό και γάλα που έχει υποβληθεί επεξεργασία που περιλαμβάνει την έκθεση του σε χαμηλή θερμοκρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα (+63 βαθμούς Co τουλάχιστον για 30 λεπτά), με διάρκεια ζωής σε ημέρες που σε καμία δε περίπτωση δεν θα υπερβαίνει τις πενήντα (50) ημέρες, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις της KYA 43726/07.06.2019 (ΦΕΚ 2208/08.06.2019 τεύχος B’).
Σε καμία δε περίπτωση δεν γίνεται δεκτό γάλα κατηγορίας «θερμικά επεξεργασμένο» τύπου UHT.

-Η παράδοση των ειδών θα γίνεται ως εξής:
-ΥΠΟΟΜΑΔΕΣ 1.1-2.1-3.1-4.1-5.1 (Γάλα εργαζομένων Δήμου): Η παράδοση του είδους γάλα θα γίνεται κάθε εργάσιμη ημέρα στις αντίστοιχες ποσότητες και στις έδρες των ενοτήτων, δηλαδή στους Μολάους, Μονεμβασιά, Νεάπολη, Παπαδιάνικα και Ρειχιά σε ψυγεία που θα τοποθετήσει ο ανάδοχος σε σημεία που θα του υποδείξει ο Δήμος ή θα υποδείξει ο ίδιος.
– ΥΠΟΟΜΑΔΕΣ 1.2-2.2-3.2-4.2-5.2 (Τρόφιμα Κοινωνικού Παντοπωλείου): σε τόπους και σε συχνότητα που θα οριστούν από το Δήμο με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και σε ώρες από 8:00- 12:00 π.μ στα εξής σημεία:
Δημοτικό κτήριο Δ.Ε Ασωπού
Παπαδιάνικα Λακωνίας – Τ.Κ 23054
Δημοτικό κτήριο Δ.Ε Βοιών
Νεάπολη Βοιών Λακωνίας – Τ.Κ 23053
Δημοτικό κτήριο Δ.Ε Ζάρακα
Ρειχέα Λακωνίας – Τ.Κ 23052
Δημοτικό κτήριο Δ.Ε Μολάων
Μολάοι Λακωνίας – Τ.Κ 23052
(Περιοχή Καθεδρικού Ναού)
Δημοτικό κτήριο Δ.Ε Μονεμβασίας
Μονεμβασίας Λακωνίας – Τ.Κ 23070

-ΥΠΟΟΜΑΔΑ 2.8 (Γάλα εργαζομένων_Κ.Ε.Π.Π.Ε.Δ.Μ): Η παράδοση του είδους γάλα θα γίνεται κάθε εργάσιμη ημέρα στις αντίστοιχες ποσότητες στις εγκαταστάσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης στη Νεάπολη, σε ψυγείο που θα τοποθετήσει ο ανάδοχος σε σημείο που θα του υποδείξει η Κοινωφελής Επιχείρηση ή θα υποδείξει ο ίδιος.
Κάθε ενδιαφερόμενος θα υποβάλει έγγραφη κλειστή προσφορά συνταγμένη στην ελληνική γλώσσα σύμφωνα με το υπόδειγμα που προσαρτάται στο τέλος της παρούσης (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ III).

Οι προσφορές κατατίθενται αυτοπροσώπως ή μέσω νομίμως εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου στο Τμήμα Προμηθειών & Εργασιών του Δήμου Μονεμβασίας (Μολάοι Λακωνίας – Τ.Κ 230 52), έως την 18η/2/2022 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.

Επίσης οι προσφορές με όλα τα πάρα κάτω αναφερόμενα δικαιολογητικά δύναται να κατατεθούν έως την ανωτέρω αναφερόμενη ημερομηνία και ώρα, στην υπηρεσία πρωτοκόλλου του Δήμου.
Προσφορές που κατατίθενται μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα είναι εκπρόθεσμες και επιστρέφονται.
Ως κριτήρια επιλογής τίθενται η καταλληλότητα για την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας και ως εκ τούτου δεκτοί στη διαδικασία κατάθεσης προσφοράς γίνονται οικονομικοί φορείς οι οποίοι, δυνάμει της νομοθεσίας του κράτους – μέλους στο οποίο είναι εγκατεστημένοι, έχουν δικαίωμα να αναλάβουν τη συγκεκριμένη δημόσια σύμβαση και τηρούν τις υποχρεωτικές προϋποθέσεις ανάληψης δημόσιας σύμβασης κατά όπως αυτές ορίζονται στις παρ. 1 & 2 του άρθρ. 73 του Ν. 4412/2016.
Προς τούτο προσκομίζουν επί ποινή αποκλεισμού και εντός του φακέλου προσφοράς τα πάρα κάτω αποδεικτικά μέσα:

1. Πιστοποιητικό/βεβαίωση του οικείου επαγγελματικού ή εμπορικού μητρώου του κράτους εγκατάστασης, εφόσον έχει εκδοθεί έως τριάντα (30) εργάσιμες ημέρες πριν από την υποβολή του, εάν δεν προβλέπει χρόνο ισχύος.
2. Εκτύπωση της καρτέλας «Στοιχεία μητρώου/Επιχείρησης» μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, για τους εγκατεστημένους στην Ελλάδα οικονομικούς φορείς, από την οποία θα προκύπτει η μη αναστολή των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του οικονομικού φορέα.

3. Απόσπασμα ποινικού μητρώου εφόσον έχει εκδοθεί έως τρεις (3) μήνες πριν από την υποβολή του ή Υπεύθυνη Δήλωση σύμφωνα με το ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ II που παρατίθεται στο τέλος της παρούσης.
Η υποχρέωση του προηγούμενου εδαφίου αφορά:
-στις περιπτώσεις εταιρειών περιορισμένης ευθύνης (Ε.Π.Ε.), ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών (Ι.Κ.Ε.) και προσωπικών εταιρειών (Ο.Ε. και Ε.Ε.), τους διαχειριστές
-στις περιπτώσεις ανωνύμων εταιρειών (Α.Ε.), τον διευθύνοντα σύμβουλο, καθώς και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,
-στις περιπτώσεις των συνεταιρισμών τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

4. Πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας της επιχείρησης εν ισχύ κατά το χρόνο υποβολής του.

5. Πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας από τους φορείς κύριας και επικουρικής ασφάλισης που η επιχείρηση καταβάλει εισφορές κατά την ημερομηνία κατάθεσης της προσφοράς, εν ισχύ κατά το χρόνο υποβολής του.

6. Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία θα δηλώνονται οι φορείς κύριας και επικουρικής ασφάλισης που η επιχείρηση καταβάλει εισφορές κατά την ημερομηνία κατάθεσης της προσφοράς.

7. Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν έχει εκδοθεί δικαστική ή διοικητική απόφαση με τελεσίδικη και δεσμευτική ισχύ για την αθέτηση των υποχρεώσεών του όσον αφορά στην καταβολή φόρων ή εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.

8. Υπεύθυνη Δήλωση περί μη επιβολής σε βάρος του της κύρωσης του οριζόντιου αποκλεισμού, σύμφωνα τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.
9. Πιστοποιητικό ισχύουσας εκπροσώπησης (ΓΕΜΗ) σε περίπτωση εταιρείας που υποχρεούται κατά την κείμενη νομοθεσία, να δηλώνει την εκπροσώπηση και τις μεταβολές της σε αρμόδια αρχή, το οποίο πρέπει να έχει εκδοθεί έως τριάντα (30) εργάσιμες ημέρες πριν από την υποβολή του.
10. Πιστοποιητικό μεταβολών του ΓΕΜΗ, εφόσον έχει εκδοθεί έως τρεις (3) μήνες πριν από την υποβολή του Στις λοιπές περιπτώσεις τα κατά περίπτωση νομιμοποιητικά έγγραφα σύστασης και νόμιμης εκπροσώπησης (όπως καταστατικά, πιστοποιητικά μεταβολών, αντίστοιχα ΦΕΚ, συγκρότηση Δ.Σ. σε σώμα, σε περίπτωση Α.Ε, κλπ, ανάλογα με τη νομική μορφή του οικονομικού φορέα), συνοδευόμενα από υπεύθυνη δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου ότι εξακολουθούν να ισχύουν κατά την υποβολή τους.
11. To φύλλο συμμόρφωσης που παρατίθεται ως παράρτημα στην παρούσα (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV)
Όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά προσκομίζονται σε πρωτότυπα ή ευκρινή φωτοαντίγραφα και αν απαιτείται θεωρημένα σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ. 1 του Ν. 4250/14.
Ότι εκ των ανωτέρω δηλώνεται με Υπεύθυνη Δήλωση μπορεί να αναγράφεται σε ένα (1) έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης.
Οι προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν της ενδιαφερομένους ως την έκδοση της κατακυρωτικής απόφασης του Δήμου Μονεμβασίας.
Πληροφορίες παρέχονται στο τεύχος τεχνικών προδιαγραφών 44/4.1.2022 του τμήματος Προμηθειών του Δήμου και περαιτέρω πληροφορίες είναι διαθέσιμες από την προαναφερθείσα διεύθυνση www.promitheus.gov.gr, από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Μονεμβασίας https://www.monemvasia.gov.gr και από το τμήμα Προμηθειών του Δήμου (πληροφορίες: Αντώνης Παπαγεωργίου τηλ: 2732360542 – email: papageo@monemvasia.gr).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΑΡ.3_ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΠΑΡ.4_ΦΥΛΛΟ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ