Απομακρυσμένη πρόσβαση Η/Υ

709

Ο απομακρυσμένος έλεγχος υπολογιστή, ή αλλιώς remote desktop, μας επιτρέπει να έχουμε τον πλήρη έλεγχο του συστήματός μας από όπου και αν βρισκόμαστε.

Η ποιο ενδεδειγμένη χρήση του remote desktop είναι για την ανάγκη τεχνικής υποστήριξης.

Παραμένει παράλληλα ένας από τους πολλούς τρόπους (σίγουρα όχι ο καλύτερος) για να έχουμε πρόσβαση σε αρχεία και εγκατεστημένες εφαρμογές στην περίπτωση της εξ αποστάσεως εργασίας (π.χ. από το σπίτι στο γραφείο).

Ποιο κάτω παραθέτουμε εφαρμογές που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν αυτές τις ανάγκες.

 

1. TeamViewer

Γνωστό και δημοφιλές πρόγραμμα για remote desktop. Τον τελευταίο όμως καιρό οι περισσότεροι χρήστες αδυνατούν να συνδεθούν, λόγω των αυστηρών πλαισίων της εταιρίας σε χρόνο και είδους χρήσης (ερασιτεχνική, επαγγελματική).

  • Λήψη για εγκατάσταση αρχείο setup
  • Λήψη αρχείου QuickSupport * για τις Δημοτικές Υπηρεσίες με προ-ρυθμισμένο κωδικό (τμ. ΤΠΕ)
    * αυτή η έκδοση του TeamViewer ΔΕΝ χρειάζεται εγκατάσταση

 

2. AnyDesk

Το AnyDesk μπορεί να “τρέξει” στο PC ως portable (χωρίς εγκατάσταση) ή εγκατεστημένο για μεγαλύτερης διάρκειας χρήση. Το περιβάλλον του είναι πλήρως εξελληνισμένο. Για την εγκατάσταση και τη χρήση της εφαρμογής ζητήστε τις έντυπες οδηγίες.

  • Η λήψη και για τις δύο χρήσεις αφορά το ίδιο αρχείο

 

3. Iperius Remote

Εύκολο και κατανοητό portable πρόγραμμα για remote desktop καθώς δεν απαιτεί εγκατάσταση. Όταν ανοίξουμε το πρόγραμμα και πατήσουμε στο “Allow connections”, εμφανίζεται ο κωδικός της πρόσβασης που μαζί με το ID αποτελούν το διαβατήριο για να συνδεθεί κάποιος στο PC μας. Μια πολύ καλή λύση για μια στιγμιαία ανάγκη.

(ΤΠΕ) – Γραφείο Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών Δήμου Μονεμβασίας