Εγκαίνια και αγιασμός στην Άνω Πόλη την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 5:00 μμ. Θα ακολουθήσει ξενάγηση

2129

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η Δ/νση Αναστύλωσης Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Μνημείων και η Εφορία Αρχαιοτήτων Λακωνίας πραγματοποίησαν ένα σημαντικό έργο αναστύλωσης στην Άνω Πόλη της καστροπολιτείας της Μονεμβασίας.

Ήρθε λοιπόν η ώρα το έργο να παρουσιαστεί στο ευρύτερο κοινό. Για το λόγο αυτό την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 5:00 το απόγευμα, η Εφορία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, η Δ/νση Αναστύλωσης Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Μνημείων και ο Δήμος Μονεμβασίας σας καλούν να παρευρεθείτε στην παρουσίαση της αποκατάστασης του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας και της ανάδειξης της γύρω περιοχής του καθώς και της κεντρικής Πύλης.

Της παρουσίασης (ξενάγησης) θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με το μουσικό σχήμα Night and Day στην πλατεία του Ελκόμενου.

Η εκδήλωση το απόγευμα της Παρασκευής, αποτελεί ευκαιρία για όλους να γνωρίσουμε από κοντά τα έργα αποκατάστασης και αναστήλωσης που έγιναν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα ΕΠΑΝ ΙΙ” του ΕΣΠΑ 2007-2013.

ano_poli_monemvasias-afisa